Vakken

Dwarsfluit

De fluitlessen die aan de muziekschool gegeven worden zijn individueel.
In de lessen wordt aandacht besteed aan houding, adem en aan blaastechniek,zodat de leerling een mooie klank uit het instrument weet te halen.
Naast het technische gedeelte wordt o.a. ook veel aandacht besteed aan het samenspel.
De docent zal vaak meespelen op de fluit of aan de piano. Zodra de leerling wat verder is wordt gezocht naar leerlingen van hetzelfde niveau waarmee ensembles gevormd kunnen worden.
Zo zijn er inmiddels een aantal vaste fluittrio's en kwartetten ontstaan.
De resultaten van de lessen en van de ensembles zijn te horen op de voorspeelavonden die een paar maal per jaar worden gehouden. Op die avonden wordt ook door fluit-, piano- en gitaarleerlingen samengespeeld; mooie combinaties.

Elektronisch Orgel en Keyboard

Groepsles volgens de YAMAHA-methode.

Dit vak wordt gedoceerd volgens de muziekpedagogische richtlijnen van de Yamaha Music Foundation.
De Y.M.F. is een wereldwijde overkoepelende onderwijsorganisatie, die zich ten doel heeft gesteld muziek en muziekonderwijs bij een breed publiek populair te maken.
Het bijzondere van deze methode schuilt in de didactische werkvormen:

traditioneel onderwijs:

noten lezen... spelen... horen, muziek "verstaan".

YAMAHA muziekonderwijs:

horen, muziek "verstaan"... zingen... spelen... noten lezen.

Dit systeem, dat ingrijpend afwijkt van het traditionele muziekonderwijs, heeft al miljoenen leerlingen muziekplezier bijgebracht. Het leren improviseren, de groepsopdrachten en het ensemblespel maken deze methode tot een unieke combinatie van algemeen muzikale vorming en speltechniek.

Gitaar

Het is de opzet van de gitaardocenten om een zo breed mogelijk lessenpakket aan te bieden. Hierdoor zijn zo'n beetje alle stijlen te leren, zoals Pop (Blues, Rock, Reggae enz.) Klassiek en Jazz.
De lessen zijn erop gericht om de leerling zo snel mogelijk muziek te laten maken.
Dit houdt in, dat noten lezen niet de eerste prioriteit heeft, maar dat de leerling binnen enkele lessen al bekende melodieën of songs kan spelen.
Zo kunt ook u leren spelen als John Williams of Eric Clapton! Inzet is echter wel vereist.

Piano

Pianolessen kunnen worden gevolgd in zowel het klassieke als het populaire genre. De lessen zijn individueel. Het samenspel krijgt aandacht door middel van de quatre-mains met de docent(e) en/of een bijpassende leerling. Ook het begeleiden van instrumenten - waarop binnen de school les wordt gegeven - krijgt aandacht.

Er zijn speciale pianoavonden/middagen, waar voor elkaar en belangstellenden kan worden gespeeld. Als u nog geen piano heeft, is het mogelijk deze voor een proefjaar te huren.
 

Altsaxofoon

Wij bieden Altsaxofoonlessen aan voor beginners. De lessen zijn er op gericht om zo snel mogelijk de saxofoon te beheersen, zodat u zo snel mogelijk kunt beginnen in een bandje of orkest. U heeft bij ons de keuze uit verschillende methodes ('Horen, lezen, spelen', 'A Tune a Day', etc.).
In de lessen wordt naast aandacht aan de techniek (ademhaling, houding, manier van blazen en spelen) ook aandacht besteedt aan samenspel zoals duetten.